Σχετικά με το μάθημα

Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αναδεικνύεται ως πρωτοπόρο εργαλείο στον τομέα της εκπαίδευσης, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που αποκτούν γνώσεις οι μαθητές και διδάσκονται οι εκπαιδευτικοί. Σε αυτό το πλαίσιο μοντέλα GPT αναδεικνύονται ως πολυδιάστατα εργαλεία που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα GPT μοντέλα, εκπαιδευμένα με μαζικές ποσότητες δεδομένων, καταφέρνουν να παράγουν φυσικό κείμενο με βάση την κατανόηση του περιβάλλοντος.

Στην εκπαίδευση, αυτά τα μοντέλα ενσωματώνονται για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα μαθήματα, εξατομικευμένες ασκήσεις και διαδραστικά σενάρια. Από τη δημιουργία περιεχομένου μέχρι την υποστήριξη σε εξειδικευμένες ανάγκες, η ΤΝ και τα GPT μοντέλα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική εμπειρία.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα ανακαλύψουμε πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αυτή, με δωρεάν εργαλεία και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, για τη δημιουργία εκπαιδευτικών περιεχομένων που προάγουν τη συνεργασία, την ενεργό μάθηση και την εξατομίκευση.

Καλωσορίζουμε όλους τους εκπαιδευτικούς να εξερευνήσουν αυτό τον συναρπαστικό κόσμο εκπαίδευσης και να ενισχύσουν τις πρακτικές τους με την καινοτομία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Εμφάνιση περισσοτέρων

Τι θα μάθετε;

  • Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
  • Σε επίπεδο Γνώσεων
  • Να κατανοούν τη βασική λειτουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Μοντέλων GPT.
  • Να αναγνωρίζουν τους τρόπους χρήσης των GPT στη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου.
  • 2. Σε επίπεδο Δεξιοτήτων
  • Να δημιουργούν σχέδια μαθήματος με τη χρήση GPT για να κάνουν την διδασκαλία πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.
  • Να δημιουργούν πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως ασκήσεις, κείμενα, εκπαιδευτικά σενάρια παιχνιδοκεντρικής μάθησης εστιασμένα στις ανάγκες των μαθητών τους.
  • Να αξιοποιούν τις δυνατότητες των GPT μοντέλων για την ανασκευή κειμένων και αξιολόγηση των μαθητών
  • 3. Σε επίπεδο Στάσεων
  • Να αναπτύξουν θετική στάση προς τη χρήση ΤΝ και GPT ως εργαλείων εκπαίδευσης για την βελτίωση της διδασκαλίας τους.

Περιεχόμενο Μαθήματος

Πριν ξεκινήσετε

  • Τι θα μάθουμε;
  • Ας Γνωριστούμε…

Εισαγωγή στη Δημιουργία Εκπαιδευτικών Περιεχομένων με Τεχνητή Νοημοσύνη
Αυτή η ενότητα προσφέρει μια εισαγωγή στην εκπληκτική εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Μέσα από τα θέματα της παρουσίασης, εξερευνούμε τη σημασία και τη συνεισφορά της τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Επίσης, εστιάζουμε στην εισαγωγή στα μοντέλα GPT και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση, αναλύοντας τη σύνδεσή τους με τα μοντέλα ChatGPT, Gemini και Bing AI. Τέλος, εξετάζουμε την σημασία των προτροπών στο πλαίσιο της χρήσης των μοντέλων GPT στη δημιουργία εκπαιδευτικών περιεχομένων. Η συνολική διάρκεια παρακολούθησης είναι περίπου 60 λεπτά. Μετά την παρακολούθηση των παρουσιάσεων, ακολουθούν ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της ενότητας για να ελέγξετε όσα μάθατε.

Ενσωμάτωση του GPT στη Διδασκαλία
Στην ενὀτητα θα διερευνήσουμε τον καινοτόμο τρόπο βελτίωσης της διδασκαλίας μέσω της χρήσης του Generative Pre-trained Transformer (GPT). Θα αναλύσουμε πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εντάξουν αυτή την τεχνολογία για την εμπλουτισμένη υλοποίηση των μαθημάτων, την καινοτόμα δημιουργία περιεχομένου και την ανάπτυξη αξιολογητικών εργαλείων. Επιπλέον, θα καλύψουμε διαδραστικές μεθόδους για να κρατούνται οι μαθητές ενεργά εμπλεκόμενοι και μεθόδους για την εξατομικευμένη διδασκαλία, καθώς και τη χρήση του GPT στην ειδική αγωγή.

Εργαλεία και Πλατφόρμες για Δημιουργία Εκπαιδευτικών Περιεχομένων
Η ενότητα 3 του σεμιναρίου μας εστιάζει στην ανάλυση και σχεδίαση εργαλείων και πλατφορμών για τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου. Θα κάνουμε βαθιά κατάδυση στα υπάρχοντα λογισμικά, αναλύοντας τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς τους. Επιπλέον, θα διερευνήσουμε τα κριτήρια σχεδιασμού για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων εκπαιδευτικών εργαλείων και πώς αυτά μπορούν να εφαρμοστούν και να αξιολογηθούν για τη μέγιστη αποδοτικότητα και επιδραστικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ηθικές Διλήμματα και Ορίζοντες Καινοτομίας στην Εκπαίδευση
Η ενότητα 4 του σεμιναρίου αναλύει τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης. Θα εξετάσουμε τα ηθικά και νομικά ζητήματα που συναντά η αυτοματοποίηση της διδασκαλίας, περιλαμβάνοντας την προστασία της ιδιωτικότητας, τη δεοντολογία και το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο. Θα αναλύσουμε επίσης τις προκλήσεις που αφορούν την αξιοπιστία και ακρίβεια των εφαρμογών ΑΙ και θα παρουσιάσουμε τις επερχόμενες τάσεις και καινοτομίες, όπως η ενσωμάτωση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και η βελτιωμένη συνεργασία ανθρώπου-μηχανής, προβλέποντας τον αντίκτυπό τους στη μελλοντική εκπαιδευτική εμπειρία.

Αξιολογήσεις & Κριτικές Μαθητών

Καμία κριτική ακόμα
Καμία κριτική ακόμα